Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ηλιος και παιδι


Η προστασία από τον ήλιο είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή. Τα μάτια ενός μικρού παιδιού είναι επίσης ευαίσθητα σε ερεθισμό από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου.

Για την προστασία από τα προβλήματα τώρα και αργότερα στη ζωή, οι γονείς πρεπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουν το δέρμα και τα μάτια των παιδιών τους από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.

Ορισμένες χρησιμες συμβουλές είναι:
  1. Να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.. Αυτές τις ώρες αιχμής της ημέρας είναι όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες.
  2. Καλύψτε το μωρό με ένα μακρύ, λευκό βαμβακερό ρουχο και ένα πλατύγυρο καπέλο. Στην αγορα κυκλοφορουν ρούχα για τα παιδιά που προστατευουν από τον ήλιο με δεικτη προστασίας 30. Ενω ενα βρεγμενο μπλουζακι έχει 6.
  3. Τοποθετήστε το βρέφος ή το παιδί σας κάτω από μια μεγάλη ομπρέλα. Μην ξεχάστε την προστασία του μωρού από ηλιαχτίδες που αντανακλουν από το νερό και την λευκή άμμο.
  4. Καλύψτε το παιδί σας με αντηλιακό. Επιλέξτε ένα προϊόν που είναι ήπιο για το νεανικό δέρμα. Να είστε βέβαιος οτι το απλωσατε στις ιδιαίτερα εκτεθειμένες περιοχές, όπως η μύτη, τα μάγουλα και τα αυτιά.
  5. Βαλτε αντιηλικό για τα χείλη με δείκτη ηλιακής προστασίας τουλάχιστον 15. Αυτό θα προστατεύσει τα χείλη του παιδιού σας από φουσκάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου